SIGNPROOF er SPONSOR hos

Historien om Amager Demons startede i efteråret 2002, da en lille gruppe af dedikerede NFL fans besluttede sig for at danne en amerikansk fodboldklub på Amager.
Der var allerede flere tilbud i Københavnsområdet, men det var udelukkende etablerede klubber, og ideen var at skabe noget nyt på Amager. At bygge noget op fra bunden, hvor nye spillere kunne lære spillets regler i et tempo, hvor alle kunne følge med.
Der var ikke langt fra tanke til handling, og der blev hurtigt arrangeret fællestræninger for alle de interesserede.
De første træninger foregik på Skottegårdsskolen i Kastrup, og det var en af landets bedste trænere, Kim Éwe, der stod for at sætte spillerne ind i de mest basale teknikker. Alle lavede de samme øvelser, da der var endnu ikke nogen, der spillede en bestemt position. Træningen handlede om at blive fortrolig med bolden og bevægelserne, og der var heller ikke noget, der hed skulderbeskytter eller hjelm. Det stod dog hurtigt klart, at interessen var stor, og pludselig var der over 20 spillere til træning, og gymnastiksalen begyndte at føles en smule trang. Med hjælp fra Tårnby Kommune fik klubben tildelt en udendørs træningsbane på Pilegårdsskolen i Tårnby. Det var nu Henrik Henriksen, der trænede de unge Dæmoner, og det begyndte efterhånden at ligne en rigtig amerikansk fodboldklub. Holdet bestod stadig af overvejende helt nye spillere, men der var også en lille håndfuld erfarne folk, der var mere end villige til at lære fra sig. Der manglede imidlertid stadig noget. De fleste spillere havde intet udstyr, og kampe var der ingen af. Man savnede at komme i gang med at spille rigtig football.

AJAX KØBENHAVN

https://ajax.dk/

Ajax København er stiftet i 1934, og har i sin lange årrække kun haft få formænd.
Morten Petersen har i sin flotte håndbold karriere, med 255 kampe for Ajax og 34 kampe i landsholdstrøjen været klubbens formand i 29 år. Ajax København har en meget stabil bestyrelse, hvor den nuværende formand Helge Bruus Jensen fortsat er i fuld aktivitet for klubben, med 38 år i bestyrelsesarbejdet.
Janne Rothberg var aktiv i Kvindelig Idrætsforening (KI) siden 1955, og fra sammenlægningen med Ajax i 1989 næstformand i Ajax København. Opbygningen af kvindehåndbold i klubben blev en succes.
Med to hold i den fornemste række, var der mange opgaver at holde sammen om, og samtidig skulle der gives plads og ressourcer til bredde og ungdomsarbejde.
Janne Rothberg overtog formandsposten efter Morten Petersen fra 1998 – 2000 og gennemførte organiseringen af elite og breddeopbygningen, som gav plads til udvikling af hele klubben.
Både elite og bredde er i centrum i Ajax København.

Klubben har gennem tiderne været markant med i toppen af dansk håndbold, og vundet 18 danske mesterskaber og et pokalmesterskab.